De hoogste kwaliteit mondzorg door ingrepen met een microscoop

Tandheelkunde staat niet stil en dat blijkt maar weer eens uit de vele innovaties binnen de tandheelkunde. Waar vroeger een normale afdruk werd gemaakt van het gebit, zien we bijvoorbeeld tegenwoordig steeds vaker een scan. Ook zien we dat microscopen in de tandheelkunde hun plek hebben gevonden en leiden tot een betere behandeling. Wij zijn één van de eerste praktijken die een microscoop inzetten bij onze behandelingen, hierdoor kunnen wij nog nauwkeuriger werken.

Het gebruik van microscopen in de mondzorg

De tandarts in Nederland heeft vaak een moderne bril op met een microscoop. Dit wordt de loepbril genoemd. Deze loepbril zorgt ervoor dat de tandarts beter zicht heeft op het werkveld.

Het werkveld wordt namelijk vergroot weergegeven. De loepbril wordt op de tandarts afgesteld. Zo wordt de loepbril precies op maat gemaakt voor de tandarts.

Het is bij een behandeling natuurlijk erg belangrijk dat de tandarts met precisie kan werken. Vaak moet er op een klein oppervlak geboord worden en kan een verschil van een millimeter al uitmaken voor het succes van de behandeling.

De loepbril zorgt er verder voor dat de tandarts de rug en nek zo recht mogelijk kan houden. Op deze manier kan de tandarts zo ergonomisch mogelijk werken.

“We maken namelijk gebruik van endodontische microscopen. Deze microscopen zorgen ervoor dat we de kleinste details kunnen zien op een tand of kies.”

– Van Mill Tandartspraktijk

Ervaren tandarts endodontologen en gespecialiseerde apparatuur

Bij Tandartsenpraktijk van Mill zijn we gespecialiseerd in endodontische behandelingen. We zijn namelijk een verwijspraktijk voor dit soort behandelingen. Dat betekent dat patiënten naar ons worden doorverwezen als een wortelkanaalbehandeling lastig blijkt te zijn. Wij hebben ervaren endodontologen in huis!

Daarnaast beschikken we bij Tandartsenpraktijk van Mill over apparatuur die het mogelijk maakt om gecompliceerde wortelkanaalbehandelingen met succes uit te voeren. We maken namelijk gebruik van endodontische microscopen. Deze microscopen zorgen ervoor dat we de kleinste details kunnen zien op een tand of kies. Op deze manier gaan we veilig te werk en is de kans van slagen van de behandeling nog groter.

De endodontische microscopen kunnen het zicht tot wel 25 keer vergoten in vergelijking met het blote oog! Zo dragen ze bij aan het kunnen stellen van de juiste diagnose en een effectieve behandeling.

De wortelkanaalbehandeling en het gebruik van de microscoop

Een tand of kies is opgebouwd uit een glazuurlaag aan de buitenkant. Onder deze laag zit een dentine laag en daaronder zit de pulpakamer. Onder de pulpakamer zitten de wortelkanalen. Afhankelijk van welke tand of kies het is, kunnen er meer of minder wortelkanalen verbonden zijn aan de pulpakamer.

In deze wortelkanalen zitten de zenuwen van de tand of kies. Als er sprake is van een wortelpunt ontsteking, wordt de tand of kies open geboord. Daarna moeten de kanalen gereinigd en netjes opgevuld worden.

Een kies in de bovenkaak kan soms wel vier wortelkanalen hebben. U kunt u voorstellen dat het erg lastig kan zijn om deze vier wortelkanalen te vinden en te zien in een smalle opening in de kies. Dit is waar de endodontische microscoop goed van pas komt.

Verder helpt de microscoop bij mondzorg om een opening te maken waarbij zo min mogelijk gezond weefsel van de kies verloren gaat. Om ervoor te zorgen dat de kies na de wortelkanaalbehandeling sterk blijft, is het namelijk van belang dat de kies minimaal invasief wordt geopend.

Tandartspraktijk Van Mill voor uw mondzorg!

Vaak worden er patiënten naar Tandartspraktijk Mill in Amstelveen doorverwezen, omdat bijvoorbeeld er een smal kanaal niet wordt gevonden door de algemene tandarts. Dit smalle kanaal kan ervoor zorgen dat de wortelkanaalbehandeling niet slaagt en dat de pijn en de ontsteking blijft bestaan. Ons gebruik van hoogwaardige microscopen, zorgt ervoor dat wij deze behandeling wel kunnen uitvoeren.

Ook komt het voor dat er instrumenten, zoals dunne vijltjes, in het kanaal vast komen te zitten en hierin breken. Het is hierbij van belang dat het instrument uit het wortelkanaal wordt gehaald. Bij Tandartspraktijk Van Mill staan onze ervaren tandartsen klaar voor een succesvolle wortelkanaalbehandeling, kom langs!

Bent u op zoek naar een tandarts in Amstelveen?

Bij ons is iedereen welkom. Ook mensen die al jaren niet naar de tandarts zijn geweest. Voor elk probleem hebben wij een oplossing. Stel uw vraag via het contactformulier of bel ons direct.