Duur en werkwijze wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling bestaat altijd uit een intake met onderzoek, de behandeling die meteen of later plaatsvindt en tot slot de nazorg om vast te stellen dat uw gebit gezond is.

Direct contact opnemen

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.  Direct contact opnemen

  Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.   Duur en werkwijze wortelkanaalbehandeling

   De behandeling wordt met uiterste precisie en concentratie uitgevoerd en duurt over het algemeen circa twee uur.

   We besteden veel aandacht aan het comfort van de patiënt die mede daardoor de behandeling als ontspannen ervaart.

   Tandartsen uit heel Nederland kunnen hun patiënten naar ons doorverwijzen. Uw eigen tandarts krijgt dezelfde dag nog rapportage over de behandeling.

   Wortelkanaalbehandeling

   Herbehandeling wortelkanaal

   Herbehandeling Wortelkanaal

   Het kan zijn dat u eerder een wortelkanaalbehandeling heeft gehad bij een andere praktijk en dat een herbehandeling nodig is.

   Ook hiervoor bent u bij Tandarts van Mill aan het juiste adres. Wij helpen vaak mensen bij wie een herbehandeling nodig is, bijvoorbeeld vanwege complicaties.

   Voor de wortelbehandeling kan worden gedaan is er eerst een voorbehandeling nodig van de reeds behandelde kanalen:

   Eerst moet het aanwezige vulmateriaal – de opbouwen en stiften – zorgvuldig verwijderd worden en moeten de wanden van de kanalen weer “in shape” gebracht worden, zonder deze te beschadigen.
   Het verwijderen van afgebroken instrumentjes uit een kanaal of verwijderen van aanwezige opbouwen en stiften kan in sommige gevallen langere tijd in beslag nemen.

    

   Als deze voorbehandeling heeft plaatsgevonden kan met de daadwerkelijke behandeling worden gestart, meestal in dezelfde zitting. Soms is hiervoor echter een nieuwe afspraak nodig.

   Tandartsen uit heel Nederland kunnen hun patiënten naar ons doorverwijzen. Uw eigen tandarts krijgt dezelfde dag nog rapportage over de behandeling.

   Werkwijze wortelkanaalbehandeling

   Intake

   Behandeling / Herbehandeling

   Nazorg

   Intake

   Tijdens de intake wordt de tand of kies onderzocht met o.a. behulp van röntgenfoto’s. Afhankelijk van de verwijzing en het verzoek van uw tandarts kan in overleg met u de behandeling soms direct worden uitgevoerd of krijgt u na het consult een afspraak voor de behandeling.

   Behandeling / Herbehandeling

   Voor een behandeling reseveren wij 2 uur en de kies wordt in alle gevallen verdoofd. Tijdens deze behandeling wordt de kies met behulp van een rubberen operatielapje – de “cofferdam” – geïsoleerd van de rest van het gebit en de mond, zodat er veilig en hygiënisch gewerkt kan worden.

   Hierna wordt de wortelkanaalbehandeling in drie stappen uitgevoerd: de zogenaamde Clean, Shape and Pack.

   Nazorg

   Na de behandeling zijn bestaande klachten meestal direct over. Soms kunnen er echter enige nabezwaren optreden, variërend van aard. Om te controleren dat klachten na de behandeling altijd onschadelijk zijn, vindt er nazorg plaats. Ook wanneer er geen sprake is van klachten vindt er nazorg plaats om vast te stellen dat alles gezond is.

   Altijd vaste tandarts

   Meester in wortelkanaal behandelingen

   Internationaal team

   Bent u op zoek naar een tandarts in Amsterdam of Amstelveen?

   Bij ons is iedereen welkom. Ook mensen die al jaren niet naar de tandarts zijn geweest. Voor elk probleem hebben wij een oplossing. Stel uw vraag via het contactformulier of bel ons direct.