Tarieven 2022

Wordt mijn behandeling vergoed?

Verzekering mondzorg

De kosten voor de tandarts en andere mondzorg voor mensen boven de 18 jaar ( zie hierboven ‘overige tarieven’) vallen niet onder de basisverzekering. Voor mensen onder de 18 gelden er andere regels. Ook zijn er enkele tandheelkundige behandelingen die wel vergoedt worden voor iedereen die verzekerd is, ongeacht de leeftijd.

Mondzorg voor alle verzekerden ( ongeacht leeftijd)
Er zijn enkele tandheelkundige behandelingen beschikbaar voor alle verzekerden, ongeacht uw leeftijd. De basisverzekering vergoedt bijzondere tandheelkundige zorg als er een ernstige (ontwikkelings)stoornis of afwijking van de mond is.

Mondzorg voor verzekerden tot 18 jaar
De basisverzekering dekt een uitgebreid pakket behandelingen. Bijvoorbeeld: periodieke controle, tandsteen verwijderen, vullingen en chirurgische tandheelkundige hulp. Raadpleeg uw verzekeringspolis voor een compleet overzicht.

Periodieke controle (periodiek preventief onderzoek): één keer per jaar, tenzij de tandarts of mondhygiënist vindt dat meer keren per jaar nodig is
Een incidenteel consult (een afspraak tussen de periodieke controles door)
Tandsteen verwijderen
Fluoridebehandeling vanaf het doorbreken van blijvende gebitselementen (grote-mensen-tanden en kiezen): maximaal twee keer per jaar, tenzij meer keren per jaar nodig is;
Verzegeling van kauwvlakken
Behandeling van het parodontium (weefsel dat de tand of kies in de kaak bevestigt)
Verdoving
Wortelkanaalbehandeling
Vullingen
Behandeling bij klachten over het kaakgewricht
Plaatjes en frameprothesen
Kronen, bruggen en implantaten: alleen bij niet aangelegde of door een ongeval geheel verloren fronttanden
Chirurgische tandheelkundige hulp, behalve implantaten
Röntgenonderzoek, behalve bij orthodontische hulp (beugeltandarts).

Mondzorg voor verzekerden vanaf 18 jaar
Zoals hierboven genoemd dekt de basisverzekering voor verzekerde mensen vanaf 18 jaar alleen de kosten van enkele behandelingen. Behandelingen vallen onder de basisverzekering tot twee behandelingen per jaar. Vanaf twee behandelingen per jaar valt onder de aanvullende verzekering.

Chirurgische tandheelkundige hulp
Röntgenonderzoek
Uitneembare kunstgebitten

De rest van de behandelingen, waaronder een periodieke controle, worden niet vergoedt.

Orthodontie en implantologie
Orthodontie en implantaten vallen onder de aanvullende tandartsverzekering.

Aanvullende tandartsverzekering

Wilt u meer kosten voor de tandarts vergoed krijgen? Dan kunt u een aanvullende verzekering afsluiten bij uw zorgverzekeraar. Welke behandelingen en hoeveel u vergoed krijgt, verschilt per verzekeraar.

Vraag het uw zorgverzekeraar

Wij raden altijd aan om uw eigen zorgverzekeraar te contacten om erachter te komen of uw behandelingen (deels) wordt vergoed of niet.

Bent u op zoek naar een tandarts in Amstelveen?

Bij ons is iedereen welkom. Ook mensen die al jaren niet naar de tandarts zijn geweest. Voor elk probleem hebben wij een oplossing. Stel uw vraag via het contactformulier of bel ons direct.