Wortelkanaal-behandeling

(Endodontologie)

In de praktijk zetten van Mill & Masato zich samen met het team in om voor onze eigen patiënten en de patiënten die zijn doorverwezen door collega-tandartsen om optimale wortelkanaal-behandelingen uit te voeren.

Direct contact opnemen

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.  Wortelkanaal behandeling, ons specialisme!

  De anatomie (vorm en bouw) van een kies is ingewikkeld. Het met succes behandelen van een wortelkanaal vereist dan ook gespecialiseerde kennis, vaardigheden en speciale apparatuur.

  Van Mill heeft zich volledig toegelegd op de behandeling van het wortelkanaal. Dankzij de specifieke, internationale opleiding en jarenlange ervaring zijn de tandartsen van Van Mill vaardig en in staat om de meest gecompliceerde kanaalbehandelingen tot een goed einde te brengen op uitzonderlijk hoog niveau.

  Wanneer heeft u een Wortelkanaalbehandeling nodig?

  Een tand of kies is opgebouwd uit meerdere lagen. De buitenste harde laag bestaat uit glazuur en daar binnenin ligt een zachte laag dentine.In het dentine ligt een holte waar de zenuw en bloedvaten van de tand zich in bevinden. Dit wordt het wortelkanaalstelsel genoemd.

  Deze zenuw en bloedvaten lopen via de wortelkanalen het kaakbot in. Als een gaatje in een tand of kies niet tijdig wordt behandeld, kan dit zich uitbreiden tot in deze holte. Hierdoor kan de gehele zenuw gaan ontsteken. Op dat moment is een wortelkanaalbehandeling nodig.

  Innovatieve behandeltechniek op topniveau: De Schildertechniek

  Tandartsenpraktijk van Mill staat vooral bekend om zijn innovatieve behandeltechniek op topniveau. Van Mill heeft een bijzondere samenwerking met de Amerikaanse Dr. Clifford Ruddle, een bevlogen specialist in de endodontologie die de befaamde “Schildertechniek” wereldwijd op de kaart heeft gezet.

  Prof. dr. Schilder was de eerste academicus die heeft gewezen op het belang van het volledig reinigen en volledig vullen van de kanaal-systemen in plaats van gedeeltelijk. Daarbij heeft Prof. dr. Schilder ook concepten en technieken ontwikkeld die dat mogelijk maken.

  De nieuwste ontwikkelingen en technieken binnen deze behandelmethode worden binnen onze kliniek met succes ingezet om een geslaagde wortelkanaal-behandelingen te realiseren.

  Hierbij wordt gebruik gemaakt van zeer geavanceerde apparatuur en speciale technieken.

  Elke behandeling wordt uitgevoerd onder vergroting en met behulp van Zeiss optiek. Hiermee zijn we in staat de anatomie van de kies duidelijk in beeld te brengen en deze tot in detail te behandelen

  Direct contact opnemen

  Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.   Duur en werkwijze behandeling

   De behandeling wordt met uiterste precisie en concentratie uitgevoerd en duurt over het algemeen circa twee uur. We besteden veel aandacht aan het comfort van de patiënt die mede daardoor de behandeling als ontspannen ervaart.
   Wortelkanaalbehandeling

   Doorverwijzing van uw tandarts

   Uw tandarts is een goed opgeleide, algemeen practicus die vaak prima in staat zal zijn om een kanaalbehandeling uit te voeren. Toch zal hij of zij er vaak voor kiezen om een patiënt door te verwijzen wanneer de behandeling gecompliceerd lijkt, of als de kies opnieuw behandeld moet worden. Dit worden ook wel “retreatment” of “herbehandeling” genoemd.

   Het komt vaak voor dat een eerder uitgevoerde behandeling niet succesvol is gebleken, waardoor er alsnog een ontsteking is ontstaan of niet is verminderd. Soms zijn er interne beschadigingen ontstaan, bijvoorbeeld doordat de kanalen een uitzonderlijke vorm hebben, die moeten worden hersteld. Vaak dient de kies of tand die een herbehandeling nodig heeft als belangrijke pijler van een brugconstructie en hangt het kunnen behouden van deze constructie dus af van het succes van de behandeling.

   Meer informatie of een afspraak maken?

   Zoals beschreven gebruiken wij de meeste moderne en innovatieve technieken bij het behandelen van geïnfecteerde en ontstoken wortelkanalen. Op deze manier kunnen wij de wortelkanalen zo optimaal mogelijk vullen en zal een beter resultaat verkregen worden.

   Zo wordt de wortelkanaalbehandeling met succes uitgevoerd. Indien u vragen heeft of meer wil weten over deze behandeltechnieken, neem gerust contact op met onze praktijk.

   Bent u op zoek naar een endodontoloog?

   Bij ons is iedereen welkom. Ook mensen die al jaren niet naar de tandarts zijn geweest. Voor elk probleem hebben wij een oplossing. Stel uw vraag via het contactformulier of bel ons direct.