Endodontologie

(wortelkanaalbehandeling)

In de praktijk zetten van Mill & Masato zich samen met het team in om voor onze eigen patiënten en de patiënten die zijn doorverwezen door collega-tandartsen om optimale wortelkanaalbehandelingen uit te voeren.

Direct contact opnemen

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.  Wortelkanaal behandeling

  De anatomie (vorm en bouw) van een kies is ingewikkeld. Het met succes behandelen van een wortelkanaal vereist dan ook gespecialiseerde kennis, vaardigheden en speciale apparatuur.

  Van Mill heeft zich volledig toegelegd op de behandeling van het wortelkanaal. Dankzij de specifieke, internationale opleiding en jarenlange ervaring zijn de tandartsen van Van Mill vaardig en in staat om de meest gecompliceerde kanaalbehandelingen tot een goed einde te brengen op uitzonderlijk hoog niveau.

  Innovatieve behandeltechniek op topniveau (Schilder techniek)

  Tandartsenpraktijk van Mill staat vooral bekend om zijn innovatieve behandeltechniek op topniveau. Van Mill heeft een bijzondere samenwerking met de Amerikaanse Dr. Clifford Ruddle, een bevlogen specialist in de endodontologie die de befaamde “Schildertechniek” wereldwijd op de kaart heeft gezet.

  Prof. dr. Schilder was de eerste academicus die heeft gewezen op het belang van het volledig reinigen en volledig vullen van de kanaalsystemen in plaats van gedeeltelijk. Daarbij heeft Prof. dr. Schilder ook concepten en technieken ontwikkeld die dat mogelijk maken.

  De nieuwste ontwikkelingen en technieken binnen deze behandelmethode worden binnen onze kliniek met succes ingezet om een geslaagde wortelkanaalbehandelingen te realiseren.

  Hierbij wordt gebruik gemaakt van zeer geavanceerde apparatuur en speciale technieken. Elke behandeling wordt uitgevoerd onder vergroting en met behulp van Zeiss optiek. Hiermee zijn we in staat de anatomie van de kies duidelijk in beeld te brengen en deze tot in detail te behandelen

  Direct contact opnemen

  Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.   Duur van de behandeling

   De behandeling wordt met uiterste precisie en concentratie uitgevoerd en duurt over het algemeen circa twee uur. We besteden veel aandacht aan het comfort van de patiënt die mede daardoor de behandeling als ontspannen ervaart.
   Wortelkanaalbehandeling

   Doorverwijzing

   Uw tandarts is een goed opgeleide, algemeen practicus die vaak prima in staat zal zijn om een kanaalbehandeling uit te voeren. Toch zal hij of zij er vaak voor kiezen om een patiënt door te verwijzen wanneer de behandeling gecompliceerd lijkt, of als de kies opnieuw behandeld moet worden. Dit worden ook wel “retreatment” of “herbehandeling” genoemd.

   Het komt vaak voor dat een eerder uitgevoerde behandeling niet succesvol is gebleken, waardoor er alsnog een ontsteking is ontstaan of niet is verminderd. Soms zijn er interne beschadigingen ontstaan, bijvoorbeeld doordat de kanalen een uitzonderlijke vorm hebben, die moeten worden hersteld. Vaak dient de kies of tand die een herbehandeling nodig heeft als belangrijke pijler van een brugconstructie en hangt het kunnen behouden van deze constructie dus af van het succes van de behandeling.

   Voor de wortelbehandeling kan worden gedaan is er eerst een voorbehandeling nodig van de reeds behandelde kanalen:

   Eerst moet het aanwezige vulmateriaal – de opbouwen en stiften – zorgvuldig verwijderd worden en moeten de wanden van de kanalen weer “in shape” gebracht worden, zonder deze te beschadigen.
   Het verwijderen van afgebroken instrumentjes uit een kanaal of verwijderen van aanwezige opbouwen en stiften kan in sommige gevallen langere tijd in beslag nemen.

   Als deze voorbehandeling heeft plaatsgevonden kan met de daadwerkelijke behandeling worden gestart, meestal in dezelfde zitting. Soms is hiervoor echter een nieuwe afspraak nodig.

   Tandartsen uit heel Nederland kunnen hun patiënten naar ons doorverwijzen. Uw eigen tandarts krijgt dezelfde dag nog rapportage over de behandeling.

   Werkwijze wortelkanaalbehandeling

   Intake

   Behandeling / Herbehandeling

   Nazorg

   Stap 1 - Intake
   Tijdens de intake wordt de tand of kies onderzocht met o.a. behulp van röntgenfoto’s. Afhankelijk van de verwijzing en het verzoek van uw tandarts kan in overleg met u de behandeling soms direct worden uitgevoerd of krijgt u na het consult een afspraak voor de behandeling.
   Stap 2 - Behandeling / Herbehandeling

   Voor een behandeling reseveren wij 2 uur en de kies wordt in alle gevallen verdoofd. Tijdens deze behandeling wordt de kies met behulp van een rubberen operatielapje – de “cofferdam” – geïsoleerd van de rest van het gebit en de mond, zodat er veilig en hygiënisch gewerkt kan worden.

   Hierna wordt de wortelkanaalbehandeling in drie stappen uitgevoerd: de zogenaamde Clean, Shape and Pack.

   Stap 3 - Nazorg

   Na de behandeling zijn bestaande klachten meestal direct over. Soms kunnen er echter enige nabezwaren optreden, variërend van aard. Om te controleren dat klachten na de behandeling altijd onschadelijk zijn, vindt er nazorg plaats. Ook wanneer er geen sprake is van klachten vindt er nazorg plaats om vast te stellen dat alles gezond is.

   Altijd vaste tandarts

   Meester in wortelkanaal behandelingen

   Internationaal team

   Wat onze patiënten over ons zeggen

   Shiro Hanh Hoang

   "Het was een prettige ervaring en heb ik gelukkig mijn kies ook weten te behouden.
   Professioneel, vriendelijk, ongehaast met een enorme expertise"

   Melanie Vraser

   "Ik keek mijn hele leven op tegen tandartsbezoeken. Sinds ik bij Tandartsenpraktijk van Mill zit niet meer. Ik kom er nu al 5 jaar met plezier."

   Erik Bruis

   "Ik dacht dat mijn gebit niet meer te redden was. Wat hebben Masato en zijn team mij geweldig geholpen. Geen pijn meer, echt mijn leven terug."

   Endodontologie

   Trainingscentrum

   In het van Mill trainingscentrum voor Endodontologie worden diverse trainingen en cursussen georganiseerd voor tandartsen die zich verder willen ontwikkelingen in de tandheelkundige behandelingen en herbehandelingen voor endodontologie ook wel endodontie genoemd. Naast trainingen in een kleinschalige setting zijn er ook privétrainingen. De theorie kunt u met de nieuwste technieken meteen in praktijk brengen tijdens een hands on training.

   Kosten indicatie

   Hoe gecompliceerder de anatomie van de te behandelen tand of kies, des te meer (speciale) handelingen de tandarts vaak moet uitvoeren. Deze handelingen worden verrekend met codes en tarieven vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Hieronder volgt een indicatie van de kosten van de behandeling naar aantal kanalen. U kunt ook altijd om een uitgebreide begroting vragen.

   Kosten indicatie

   Hoe gecompliceerder de anatomie van de te behandelen tand of kies, des te meer (speciale) handelingen de tandarts vaak moet uitvoeren.

   Deze handelingen worden verrekend met codes en tarieven vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Hieronder volgt een indicatie van de kosten van de behandeling naar aantal kanalen. U kunt ook altijd om een uitgebreide begroting vragen.

   één kanaal

   bijv. een voortand

   €675 – €775

   (Herbehandeling €775 – €875)

   twee kanalen

   kleine kiezen

   €775 – €875

   (Herbehandeling €875 – €975)

   drie+ kanalen

   grote kiezen

   €875 – €975

   (Herbehandeling €975 – €1075)

   Bent u op zoek naar een tandarts?

   Bij ons is iedereen welkom. Ook mensen die al jaren niet naar de tandarts zijn geweest. Voor elk probleem hebben wij een oplossing. Stel uw vraag via het contactformulier of bel ons direct.