Orthodontie

Zowel kinderen als volwassenen willen graag een mooi en regelmatig gebit voor een stralende glimlach. Het kan zijn dat dit bij jouw niet het geval is en dat je je stoort aan de stand van je tanden.

Direct contact opnemen

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.  Waarom een beugel

  Je tanden kunnen over elkaar heen staan (crowding)
  Je tanden staan scheef
  De bovenkaak en onderkaak nemen ten opzichte van elkaar een verkeerde stand-in
  De tanden en kiezen van de onder- en bovenkaak sluiten niet goed op elkaar aan
  Je tanden komen niet door vanwege ruimtegebrek
  Er is iets fout gegaan tijdens de aanleg van de tanden: de vorm klopt niet of er mist een tand
  Tussen de voortanden zijn een of meerdere spaties (spacing)
  Ook kan het zijn dat je al een beugel hebt gehad, maar zijn de tanden toch weer verschoven

  Kinderen

  Kaak- en tandafwijkingen kunnen al op jonge leeftijd ontstaan. De volgende redenen kunnen daar een oorzaak van zijn:

  Erfelijk
  Veel zuigen op een duim, vinger of speen

  Bij kleine kinderen kunnen mondademhaling en slappe houdingsspieren de ontwikkeling van gebit, gezicht en zelfs de gezondheid negatief beïnvloeden. Voorkomen is daarom beter dan genezen!

  Wanneer u het idee heeft dat uw kind gewoontehandelingen of bewegingen, die negatief zijn voor de gebitsstand, vertoont kunt u daar het beste direct met aan de slag. Zo kunt u voorkomen dat uw kind op latere leeftijd uitgebreidere behandelingen moet ondergaan.

  Direct contact opnemen

  Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.   Jongeren

   Heeft uw kind op latere leeftijd toch een beugel nodig, dan adviseren wij dit tussen het 10e en 16e levensjaar te doen. Op die leeftijd is de kaakgroei nog goed beïnvloedbaar. Daarbij komt het voordeel kijken dat er door het wisselen meer ruimte is ontstaan.

   Kindertandheelkunde

   Volwassenen

   Ondanks dat je het beste op jonge leeftijd een beugel kan nemen kan je ook op latere leeftijd je tanden en kiezen recht laten zetten. Ook kan het voor komen dat je op jonge leeftijd een mooi gebit hebt gehad, maar dat je op latere leeftijd klachten krijgt zoals pijn in de kaakspieren, hoofdpijn en nekpijn. Dat is de aanleiding voor orthodontie medisch. Ook kan een ongeval of ziekte een reden zijn om een orthodontist te bezoeken. Het kan namelijk gebeuren dat je gebit scheef is komen te staan na de val.

   Soorten orthodontie

   Esthetische orthodontie
   Staan je tanden niet helemaal recht, heb je een spleetje tussen je tanden of mis je een of meer tanden? Met ‘esthetische orthodontie’ zorgen we voor een regelmatig gebit en een mooie glimlach. Esthetische orthodontie wordt ingezet wanneer je tanden bijvoorbeeld niet helemaal recht staan, of bij een spleetje tussen je tanden. Ook kan het ingezet worden wanneer je een of meerdere tanden mist.
   Facial driven orthodontie
   Het kan zijn dat je gebit mooi is, maar niet helemaal past bij je gezicht waardoor het lijkt alsof je mond iets naar binnen valt of net naar buiten staat. Dan is facial driven orthodontie een optie voor jou. Met facial driven orthodontie bereiken we de juiste ondersteuning bij de ontwikkeling van je gezicht. Zo vormt je gebit een harmonieus geheel met de rest van het gezicht.
   Functionele orthodontie
   Sluiten je tanden niet goed op elkaar en heb je daardoor een open beet en kun je niet goed bijten en kauwen? Of adem je door je mond? Dan gaan functie en vorm van je gebit niet goed samen. Met functionele orthodontie behandelen wij deze problemen. Naast het behandelen van het gebit trainen we ook je mondspieren voor een mooie glimlach.

   Altijd vaste tandarts

   Meester in wortelkanaal behandelingen

   Internationaal team

   Wat onze patiënten over ons zeggen

   Shiro Hanh Hoang

   "Het was een prettige ervaring en heb ik gelukkig mijn kies ook weten te behouden.
   Professioneel, vriendelijk, ongehaast met een enorme expertise"

   Melanie Vraser

   "Ik keek mijn hele leven op tegen tandartsbezoeken. Sinds ik bij Tandartsenpraktijk van Mill zit niet meer. Ik kom er nu al 5 jaar met plezier."

   Erik Bruis

   "Ik dacht dat mijn gebit niet meer te redden was. Wat hebben Masato en zijn team mij geweldig geholpen. Geen pijn meer, echt mijn leven terug."

   Tarieven / Verzekeringen

   De kosten variëren per behandeling en kunnen gedeeltelijk of volledig verzekerd zijn. De tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), in opdracht van de overheid. Wilt u hier meer over weten? Lees dan verder:

   Angst voor de tandarts?

   Wij doen er alles aan om uw bezoek pijnloos en zo aangenaam mogelijk te maken. Wij zorgen ervoor dat u zich goed kunt ontspannen. Wilt u weten hoe wij dit doen? Neem dan nu contact met ons op. Onze assistenten staan u graag te woord.

   Bent u op zoek naar een tandarts in Amsterdam of Amstelveen?

   Bij ons is iedereen welkom. Ook mensen die al jaren niet naar de tandarts zijn geweest. Voor elk probleem hebben wij een oplossing. Stel uw vraag via het contactformulier of bel ons direct.