Doorverwijzing

Waarom dooverwijzen?

Behandelen van het wortelkanaal, een specialisme

Uw tandarts is een goed opgeleide, algemeen practicus die veelal prima in staat zal zijn om een kanaalbehandeling uit te voeren. Toch zal hij er vaak voor kiezen om een patiënt door te verwijzen wanneer de behandeling gecompliceerd lijkt, of als de kies opnieuw behandeld moet worden: een zogenaamde herbehandeling of retreat.
De anatomie (vorm en bouw) van een kies is ingewikkeld. Het met succes behandelen van een wortelkanaal vereist dan ook gespecialiseerde kennis, vaardigheden en speciale apparatuur.

Kennis

Van Mill Endodontologiepraktijk Amstelveen heeft zich volledig toegelegd op de behandeling van het wortelkanaal. Dankzij de specifieke, internationale opleiding en jarenlange ervaring staat de vaardigheid om de meest gecompliceerde kanaalbehandelingen tot een goed einde te brengen op uitzonderlijk hoog niveau.

Apparatuur

Elke behandeling wordt uitgevoerd onder vergroting en met behulp van Zeiss optiek. Hiermee zijn we in staat de anatomie van de kies duidelijk in beeld te brengen en deze tot in detail te behandelen.

Duur van de behandeling
De behandeling wordt met uiterste precisie en concentratie uitgevoerd en duurt over het algemeen circa anderhalf uur. We besteden veel aandacht aan het comfort van de patiënt die mede daardoor de behandeling als ontspannen ervaart.

Bent u op zoek naar een tandarts in Amsterdam of Amstelveen?

Bij ons is iedereen welkom. Ook mensen die al jaren niet naar de tandarts zijn geweest. Voor elk probleem hebben wij een oplossing. Stel uw vraag via het contactformulier of bel ons direct.