Cursussen van HJ van Mill

Training Endodontologie

“Breng de nieuwste technieken meteen in praktijk”

In het H.J. van Mill trainingscentrum voor Endodontologie worden diverse trainingen en cursussen georganiseerd voor tandartsen die zich verder willen ontwikkelingen in de tandheelkundige behandelingen en herbehandelingen voor endodontologie ook wel endodontie genoemd. Naast trainingen in een kleinschalige setting zijn er ook privétrainingen. De theorie kunt u met de nieuwste technieken meteen in praktijk brengen tijdens een hands on training.

Leermeester & inspirator

De grote leermeester en inspirator van H.J. van Mill is Dr. Clifford Ruddle, een bevlogen specialist in Californië binnen de wereld van Endodontologie. “De intensieve samenwerking met Dr. Ruddle heeft inmiddels geleid tot het significant optimaliseren van de nieuwste technieken voor een geslaagde wortelkanaalbehandeling. Met informatie uitwisseling via een uitgebreide databank en de constante innovatie, is de befaamde Schildertechniek altijd up tot date en succesvol.” Bij de internationale verwijspraktijk en het trainingscentrum voor Endodontologie H.J. van Mill in Amstelveen wordt er door het hele team gebruik gemaakt van de Schildertechniek.

Befaamde Schildertechniek

“Professor Schilder is de meest invloedrijke endodontoloog van de wereld. Hij was hoofd van de afdeling Endodontologie van de Boston University van 1963 tot 2003. In onze praktijk passen we zijn technieken dagelijks toe. We gebruiken Dentsply handvijlen en roterend instrumentarium. Het Protaper Universal instrumentengamma is ontworpen naar de theorieën en concepten van Professor Schilder. Een technologische doorontwikkeling van Protaper is de Proglider en Protaper Next. De kanalen kunnen worden gevuld op verschillende manieren. Vaak wordt er de Schildertechniek toegepast, een verticale condensatie van warme gutta percha. In sommige gevallen maken we gebruik van andere vultechnieken.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk. H.J. Van Mill , 020 – 641 65 66

Bent u op zoek naar een tandarts in Amsterdam of Amstelveen?

Bij ons is iedereen welkom. Ook mensen die al jaren niet naar de tandarts zijn geweest. Voor elk probleem hebben wij een oplossing. Stel uw vraag via het contactformulier of bel ons direct.